2011. május 6., péntek

Fejlődik

Őrület, hogy egy teljességgel magatehetetlen bébi miként és milyen villámgyorsan válik szemünk láttára aprófelnőtté!
Noémi elmúlt hét hónapos, alul két hófehér gyöngyöcske virít a szájában. De az elmúlt napok nyügőssége után ma reggelre a felső ínyben is két mini fehér csík bukkant fel, mintegy jelezvén, hogy hamarosan újabb fogakkal gazdagodunk.
Lányom képességei amúgy napról-napra tágítják a horizontot: megállíthatatlanul pörög, forog, gurul, tekereg, legújabban félig ülő pozícióból szemléli a környezetét. Vagyis mondhatni, hogy egy örökmozgó, energiával teli csemete tölti ki mindenapjaimat. Pontosan archiválva az utókornak: Noémi hét hónaposan és hat naposan majdnem mászik, vagyis a nap nagy részében négykézláb rugózik előre-hátra. Néha bepipul, mert nem halad előre, legfeljebb két centit, sokkal inkább profi módon hátrál, habár ő mégis menne, menne. Bizony, ilyen korán rohanni kezdenek a mai fiatalok.
Eközben túl vagyunk az első névnapján, április 22.-e ugyanis e jeles esemény.
Jöttek is sorban a kis hercegnő alattvalói, megkapta élete első virágját (egy halvány rózsaszín gerberát) a nagyapjától, és estére csudakomoly ünnepi vacsorát is rendeztünk az akkor már igazak álmát alvó babának. Mondanom se kell, játékok, ruhák, plüssök, babák álltak aznap hadrendbe, hogy unalmas(abb) hétköznapjain Nonóka rájuk is vessen néha pillantást, tengernyi babakincse között. Hiába no, jó dolog ma kisbabának lenni. Na nem mintha nekünk olyan sanyarú gyermekkorunk lett volna.
De hogy még néhány mondatot áldozzak a névnapra, muszáj rögzíteni, hogy jeles jubileum körítette eme önmagában is kiemelkedő családi ünnepet. Az én apukám ugyanis 65 éves lett április 24-én. Így az egy nappal korábban lévő Béla nappal, illetve a húsvéttal együtt ültük meg Noémi első névnapját. Körülötte forgott a családi asztal, nemkülönben az egész família..
Hogy bámulatos fejlődését eképpen is szemléltessem, el kell mondanom, hogy a csöppség hetek óta a húsevők táborába tartozik. Csirkemell főzelékkel, ez a napi menü mostanság, de gond nélkül lecsúszik a pulykamelles változat is. Magam lelkesen, már-már rutinszerűen pépesítem számára a piacon gondosan levadászott friss zöldségeket, kínálom tejes, gyümölcsös finomságokkal, hogy minden körülmények között kellően teli pocakkal vágjon neki a paradicsom meghódításának.

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jelentkeztél. Pont most gondoltam arra, hogy régen nem hallottunk Rólatok semmit. Nonó nagyon kis ügyi és utólagosan is boldog névnapot a kis hercegnőnek :)

    VálaszTörlés